om_foretaget

Företaget

PROGATEC AB representerar 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av automatiska ytbehandlingsanläggningar för Varmförzinkning, Elförzinkning, Fosfatering, Förkromning etc till industriföretag både i Sverige och utomlands.

Denna teknologi har PROGATEC vidareutvecklat och tillämpar nu på sina helautomatiska varmförzinkningsanläggningar. Varmförzinkningsanläggningarna tillverkas i två olika varianter, en för hängande gods och en för gods som transporteras i korgar. Anläggningen styrs av ett helt datoriserat kontrollsystem som är mycket flexibelt och kan anpassas helt efter produktionsförhållandena för att få bästa möjliga kvalitet och kapacitet.

Tillsammans med en högkvalitativ förbehandlingsprocess producerar dessa varmförzinkningsanläggningar ett mycket gott resultat med hög kvalitet och repeterbarhet.

För att minimera varmförzinkningsanläggningens påverkan på miljön kan PROGATEC integrera zinkdamms filter, flussfilter, vattenreningssystem, värmeåtervinningssystem och ventilationssystem med varmförzinkningsanläggningen.

Bland andra har BMW och Renault köpt PROGATEC’s varmförzinkningsanläggningar för att förzinka bland annat underredesdetaljer till sina bilar.

Utveckling och tillverkning av varmförzinkningsanläggningar har givit PROGATEC en mycket god kompetens inom mekanisk konstruktion, plåtbearbetning och PLC programmering. Vi gör även en hel del arbeten inom dessa områden i vår verkstad.