Legotillverkning

Progatec AB är ett modernt verkstadsföretag med lokaler belägna i Norrköping.

Utöver utveckling, tillverkning och installation av helautomatiska varmförzinknings– och ytbehandlingsanläggningar åtar vi oss även uppdrag inom legotillverkning. Design, konstruktion, svets, plåt och montering ligger oss varmt om hjärtat och vi kompletterar det med både vatten- och laserskärning för ett snabbt och smidigt flöde.

Vi kan även åta oss felsökningar och reparationer av er befintliga utrustning. Under årens lopp har vi jobbat med allt från utrustning i renzon för livsmedelstillverkning till kärltvättsbilar och eftersom vi själva är maskinbyggare har vi en bred kompetens av olika maskiner, processer och system.

Design och konstruktion

PROGATEC ritar och konstruerar i 3D. Det är en stor fördel då man får en bättre överblick på maskiner innan man startat tillverkningen. Man kan göra hållfasthetsberäkningar direkt i programmet. Plåtar kan automatiskt bredas ut och exporteras för tillverkning (sheet metal). Det är lätt att visa hur maskiner ska se ut med hjälp av genererade bilder som liknar verkligheten utan att behöva lägga ner många timmar.

Svetsverkstad

PROGATEC har en väl utrustad svetsverkstad med MIG, MAG och TIG-svets och kan svetsa i de vanligaste materialen.

 • Stål
 • Rostfritt
 • Aluminium
 • Titan
 • Gjutjärn

Plåtverkstad

PROGATEC har en modern maskinpark för tunnplåtsarbeten. Vi kan erbjuda de flesta plåtarbeten åt våra kunder.

Exempel på vad PROGATEC kan erbjuda:

 • Klippning och bockning av plåt upp till 10mm
 • Vatten- eller Laserskärning av plåt i de flesta material
 • Plåtutbredning av koner etc.
 • Tillverkning av kar, tankar, lock, korgar, raster etc.
 • Tillverkning av slitstål för arbetsredskap

Maskinverkstad

PROGATEC har en maskinpark för skärande bearbetning. Den är anpassad för snabb tillverkning av reservdelar samt produktion av nya maskindelar till kund. Vi använder EdgeCAM som CAD-CAM system mot våra maskiner.

PROGATEC erbjuder bearbetning i följande maskintyper:

 • Supportsvarv
 • Supportfräs
 • CNC-styrd vattenskärmaskin
 • CNC-styrd laserskärmaskin

El och automation

PROGATEC har egen konstruktion och tillverkning av elskåp. Tillverkning sker i egna lokaler för att få 100% kontroll under tillverkningen. Noggrann kontroll och testning utförs och dokumenteras med testprotokoll för leverans av elskåpen. Detta säkerställer en felfri funktion med hög tillförlitlighet.

Elkonstruktion

PROGATEC utför elkonstruktion i EPLAN vilket är det ledande programmet för professionell elkonstruktion. Vi erbjuder allt från elkonstruktion till avritning av befintliga scheman som kanske behöver uppdateras efter en ombyggnad. EPLAN genererar automatiska inköpslistor som underlättar vid projektering. Alla scheman har automatiska korsreferenser vilket gör att den är mycket lätt att följa komponenter på flera blad.

Elskåpstillverkning

PROGATEC har en egen elverkstad för tillverkning av små och stora elskåp. Eftersom vi levererar till många delar i världen har vi en god kunskap om vilka regler som gäller i andra länder.

Vi tillverkar både enskilda elskåp och elskåp till serietillverkning. Eftersom vi har vattenskärning kan vi både skära skåpsdörrar samt montageplåtar med stor noggrannhet. Det gör att det alltid blir snyggt med stor precision vilket är svårt och tidsödande vid manuell håltagning. PROGATEC är noga med att testa och dokumentera tillverkade skåp innan de lämnar verkstaden.

Elinstallation

PROGATEC  erbjuder elinstallation av kompletta eller delar av maskiner på vår verkstad eller hos kunden. Vi installerar också olika fältbussystem som Profibus, FIPIO, Ethercat etc.

PLC och HMI Programmering

Programmering av styrsystem görs av PROGATEC’s personal. Alla våra maskiner ansluts till Internet så vi kan supporta dessa oberoende av var de installeras i världen. PROGATEC kan oftast felsöka eller göra justeringar på maskiner utan att behöva besöka kunden. Denna service innebär korta driftstopp samt att enkel utbildning av underhållspersonal kan göras på distans.