varmz

Manuell Varmförzinkning, Typ K2

K2 centrifugen kan användas som ett singel aggregat för tillfällig centrifugering i en vanlig zinkgryta.

Centrifugering sker över zinkbadet och startar direkt efter att korgen lyfts ur zinken. Detta innebär att godset inte hinner kylas ner före centrifugering. Som resultat av detta erhålls en bra kvalité även vid varmförzinkning i lägre temperaturer ( 460 ºC ).

Även lite större detaljer kan förzinkas genom centrifugering med mindre behov av rensning efter förzinkningen. Fjärrstyrning gör det möjligt att använda denna i alla typer av zinkgrytinstallationer.

Centrifug typ K2 är upphängd i två punkter så att reaktionskraften av vridmomentet fångas upp av upphängningen. Hängande innebär att det inte uppstår obalans på samma sätt som i en stationär centrifug med ett fast rotationscentrum. Centrifugkorgen självcentrerar sig i tyngdpunktscentrum.

Aggregatet finns med elektrisk motor och frekvensreglering av varvtalet eller med pneumatisk motor och varvtalsreglering med ventil.

Två aggregat kan arrangeras såsom ett tandemaggregat för att öka produktionsvolymen. Korgar av olika utförande är användbara, beroende på applikation och önskemål. Korgen kan tex. lastas i toppen och tömmas i botten eller snabbt kunna bytas mot en korg som är fylld med nytt gods.

Specialkorgar för vertikal centrifugering av rör eller stänger ( exempelvis gängstänger ) kan också användas.

Korgarna är tillgängliga i standard storlek med diameter 500 till 650 mm och i rostfritt stål eller Armco stål ( degelstål ). Maximal godsvikt i korgen är 170 kg.